Hirdetések

Hirdetések 2023.11.05-én

Évközi 31. vasárnap: Szent Imre herceg ünnepe

1./ Ma Szent Imre herceg, a magyar ifjúság védőszentjének ünnepe van.

Csütörtök a Lateráni-bazilika fölszentelésének,

szombat pedig Tours (túr)-i Szent Mártonnak az ünnepe.

2./ November 11-én, szombaton de. 9 órakor indul a templom elől idei utolsó zarándoksétánk a Sziklatemplomba, és érkezik vissza du. 15 óra körül. Útvonala: Magyarok Nagyasszonya Sziklatemplom-Gellért-hegy (Pálosok útján a Filozófusok kertjéig „A fehér szív útja” elmélkedéseiből olvasva)-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplom (szentségimádás). Hozzunk enni- és innivalót, BKK-bérletet vagy 3 vonaljegyet. A Sziklatemplom belépődíja 850.- Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak 750.- Ft.

3./ Vladimir diakónus atya meggyöngült egészségi állapota miatt az általa vezetett szentórák elmaradnak. Helyettük minden hó első péntekén este 18 órakor Jézus Szíve-litániát, első szombatján este 17 órakor pedig rózsafüzér-ájtatosságot tartunk a kitett Oltáriszentség előtt. A hó első vasárnapján, így ma is, este kb. ¾ 7-kor taizé-i imaóra lesz a Mária-kápolnában.

4./ Írassatok közös szentmiséket halottaitokért: a padokon vagy a hátsó asztalon lévő lapokra írjátok föl neveiket, és azokat egy tetszőleges összeggel adjátok be a sekrestyébe. Egy éven át a csütörtök esti orgonás szentmiséket értük ajánljuk föl.